BLOG

JURAMENT DE NACIONALITAT DAVANT DE NOTARI

Des del passat mes de setembre, ja és possible realitzar el Jurament de nacionalitat espanyola davant notari o al Consolat d'Espanya, en cas que et trobis en un país estranger. 

 

D'aquesta manera, s'ofereix una via alternativa a la del Registre Civil. La gran lentitud en les gestions de les cites en aquest organisme, juntament amb l'aparició de la nova llei del Registre Civil, ens ha permès als notaris dur a terme aquest important procediment. 

 

Què és el jurament de nacionalitat?

 

El conegut Jurament de Nacionalitat respon exactament a la declaració de voluntat en matèria de nacionalitat i veïnatge civil. És el tràmit final que ha de realitzar un estranger per aconseguir en última instància la nacionalitat espanyola. 

 

Una vegada es realitzi el Jurament de nacionalitat, el següent serà inscriure's al Registre Civil ja com a ciutadans espanyols, per poder expedir el corresponent Certificat de Naixement. 

Jurament o Promesa?

L'individu, segons les seves creences o per preferència, podrà triar entre el jurament o la promesa indiferenment. Ambdues tenen la mateixa validesa davant la llei. 

Quina documentació es necessita?

  • Resolució de concessió de la nacionalitat.
  • Certificat de naixement del país d'origen.
  • Certificat d'antecedents penals del país d'origen.
  • Passaport vigent.

Tots els documents estrangers hauran d'anar acompanyats d'una traducció jurada al castellà i estar apostil·lats en cas de ser necessari.

 

Quant temps tinc per realitzar aquest tràmit?

 

Una vegada se't concedeixi la nacionalitat espanyola i rebis la notificació corresponent, disposaràs d'un termini màxim de 180 dies per realitzar-lo.

Quines preguntes es fan durant el Jurament de Nacionalitat?

El Jurament de Nacionalitat es tracta d'un acte formal en el qual el ciutadà estranger respon principalment si jura respecte al Rei, a l'ordenament jurídic espanyol i a les seves lleis. 

He de renunciar a la meva nacionalitat per adquirir la nacionalitat espanyola?

Sí, sempre que el país en qüestió no tingui conveni de doble nacionalitat amb Espanya. En aquest cas, no serà necessària aquesta renúncia. A la web del Ministeri de Justícia es podrà verificar quins països tenen aquest conveni amb Espanya.

Necessites ajuda? Si necessites una notaria a Barcelona per realitzar el Jurament de nacionalitat, contacta'ns! Estarem encantats de respondre totes les teves preguntes.

Compartir a: